~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 1 juli 2008

Mina morgon rutiner

Av ~ Ruth ~ - 1 juli 2008 10:13

Tänk så mycket vi har att lära av djuren!


Hur många stretchar när dom kliver ur sängen på morgonen, inte jag i alla fall, jag går ihopkrupen och gnider ögonen, kliar mig på överarmarna och bak på skinkorna, gapar och gäspar högljutt, fumlar efter tofflorna som bara jäklas med att vara felvända på morgonen, tror att någon har lånat dom under natten, luktar inte min fotsvett tycker jag. Tur att dom lämnar tillbaka tofflorna så jag slipper leta, för det är jag för trötter för.


Kommer ner från andra våningen och sjunker ihop på en stol, sitter så en stund, släpper ut hundarna, laddar kaffebryggaren och slår på datorn.


När kaffet är klart så tar jag min kaffemugg och läser Aftonbladet på nätet, sedan är jag pigg och tar itu med morgonsysslorna.


Varje dag upprepas på samma set :-)Hundarna stretchar väldigt ofta och skakar sig, hela blodomloppet sätter fart i kroppen, då är dom pigga genast. Nowah stretchar när hon sover så det är klart vid uppvaknandet :-) ser ut som en Tax blandning, lilla skruttan på 7 ½ månad (drygt).


Hur är dina morgonrutiner, skiljer dom sig från mina ? skriv och berätta, lägg sedan en notis i mina kommentarer så kommer jag och kikar hur du börjar din dag !

"Kanske en utmaning !"

 
 
Birgitta

Birgitta

1 juli 2008 11:09

Ja, djuren dom vet hur man ska komma igång på ett bra sätt ;) Ska fundera på din utmaning.

http://birgittas.bloggagratis.se

 
agge

agge

1 juli 2008 12:51

Djuren är smarta de.... Vi har mycket att lära oss av dem.

Mina morgonrutiner:

jag vaknar , då kommer Zingo och lägger sin nos i sängen. Då är det bara att kliva upp. Går på toaletten. Går tillbaka till sovrummet och bäddar sängen, drar upp alla persienner i hela lägenheten. Borstar tänderna ch sätter på mig träningskläder. Ger katterna mat + vatten och gör iordning hundmát som får stå i blöt. Ev, gör jag rent i kattlådan.

Nu går jag ut med Zingo, långpromenad. Först får han göra sitt och sedan blir det power walk detta gör vi tillsammans. Avslutar med stretching och att Zingo får nosa lite igen den sista biten hem.

Ger Zingo sin mat när vi kommer in igen. Sätter på kaffet Tar en dusch, smörjer in hela mig med lotion, även fötterna får sitt.
Klär på mig för att sedan äta frukost och läsa tidningen.

kramiz

http://agges.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

1 juli 2008 14:21

Hej Ruth! Vad söta hundarna är! Ska du behålla någon av valparna förresten? Dem är jättesöta:-)

Kramar //Carolina & Latte

http://latte

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

1 juli 2008 14:27

Hahaha, börja stretcha vetja! och skippa kaffet när du nu ändå inte får ta den där ciggen efteråt;) En rask morgonpromenad med ett par hundar vore inte fel. DÄREFTER datorn och fika....
kvackar skogsfrua som gärna ska beskriva sin egen dåliga morgon en vacker dag;))

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

1 juli 2008 14:31

Mina morgonrutiner:
Sträcker på mig i sängen innan jag sätter mig på sängkanten kliar mig i huvudet,tar på mig tofflorna går in på toa och borstar tänderna, sen ut i köket och sätter på kaffe och brer mina smörgåsar,när kaffet är klart läser jag tidningen och äter mina mackor sedan är min morgon räddad
Kram

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

1 juli 2008 14:56

En sammanfattning av mina morgonrutiner :)

Ibland sträcker jag på mig, men det händer inte ofta. Stiger upp och famlar mig in till köket för jag har så mycket "grus" i ögonen. Kan också tillägga att jag har dåligt morgonhumör...
Laddar bryggen och under tiden hämtar jag morgontidningen. Därefter på med datorn ;)
Läser tidningen och dricker några koppar kaffe med bitsocker och ingen mjölk. Äter aldrig smörgås eller något annat tidigt på morgonen. Ja, så ser vanligtvis en morgon hos mig ut och toabesök, borsta tänder och dyligt tar jag inte upp för det gör ju alla ;)

Ps: Tack för Awarden :)
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

1 juli 2008 16:33

Ja det här med att stretcha på morgonen är något jag skulle behöva göra varje morgon, är så stel när jag kommer upp, tänker till ibland och sträcker ut mig men det är tyvärr inget daglig rutin, får skärpa till mig!

Ska försöka få ihop något om mina morgonrutiner på bloggen, du har så bra idéer, själv är min idétorka stor för tillfället!!

Kramiz från Lena

http://lenabirgitta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Robin

1 juli 2008 17:20

Jag stretchar varje morgon direkt när jag vaknat. Men uj uj vad det knakar och knäpper när jag håller på. Men jag skulle aldrig våga att ruska kroppen som hundarna gör - vem vet när det skulle sluta dallra i så fall..???????

 
Rut

Rut

1 juli 2008 18:53

Söta bilder, nog ser de lite nyvakna och ser de inte heller att ha kommit med dagen.
Är glad så länge vi får se dem på bloggen. Vad jag förstår blir det inte så länge till.
Vad gäller morgonrutinerna så är jag piggast på morgonen, tar mej en kopp kaffe och snabbt in i duschen och borstar tänder och håret som står i elva väder efter nattens lur är snabbt fixat efter badet när man är kortklippt. Sedan medan dagen lider försämras orken och ryggen värker som besatt.
Så några sena kvällar det inte här.
TV-utbudet är inget heller så vidare värst så man går inte miste så mycket.
I kväll har jag ändå titta på All sången från Skansen.

http://www.rut.blogg.se

 
Ann-charlott

Ann-charlott

1 juli 2008 19:25

Hejsan Ruth. Vad jag fick mig ett gott skratt av ditt inlägg. Du jag håller med dig fullt ut, det är nog ett elakt virus skall se i min hjärna..ssss. Min stora hund han gör alltid stretchar efter han sovit, det gör inte precis jag. Då hade jag väl inte kunnat gå sedan *Ler*. Men det är säkert nyttigt. Kul med utmaningen. Tror nog jag skall haka på. mmmm... Vad har jag för underliga saker för mig..

http://oakenwood.bloggagratis.se

 
Ann-charlott

Ann-charlott

1 juli 2008 19:26

Ja ha så fastnade man i tagenten. Fick inte kollat om det var fel stavat eller inte.. Ja ja så kan det bli.. Önskar dig en fin kväll..
Kram Ac

http://oakenwood.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

1 juli 2008 19:38

Härliga bilder idag!Tack för berömmet:) Jo det tog en stund att ladda upp alla bilder men å andra sidan är det nu barnsligt enkelt att uppdatera med nya foton jämfört med tidigare:) Kramis!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Cavvetjejerna

Cavvetjejerna

1 juli 2008 21:19

Jag gör precis som Nowah, det tycker jag är skönt.
Ska berätta på våran blogg hur vi har det en vanlig morgon.
Tassar från Moa

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

1 juli 2008 21:49

Såååå söta bilder du tagit på dina små älsklingar...=))

Ja skall ta o skriva om mina morgon rutiner i min blogg!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Gerty

Gerty

1 juli 2008 22:32

Vilka godingar, det dä med att komma upp på morgonen är ett kapitel för sej

http://Prilyckans

 
Charlotte

Charlotte

2 juli 2008 15:01

Detta leder nog till att jag måste göra ett inlägg hos mig trots att jag tagit sommarlov... men bloggen får väl inte torka ut helt. Vovvarna är så söta och kloka! Hundar har så mycket att ge.

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards