Direktlänk till inlägg 16 januari 2009
Nu är det slutbakat på ett tag, har mat så der räcker, ingen hungersnöd råder på torpet dom närmaste dagarna. Mitt första läfsa-bak var klurigare en vad jag trodde, klibbigt och grisigt, mera mjöl, kavla, fastnade i bordet, knåda in mera mjöl, men läfsor blev det till slut. För mycket mjöl gör läfsan hård, för tjockt kavlat blir segt, för tunt blir det hål. Men enträgen vinner, får se det som ett provbak, och är rätt så nöjd med det hela, blev riktigt bra på slutet.
Så här ser några av mina klara läfsor ut....
----------------------------------------------------
Skulle tagit kort på mitt kök efter baket, mjöl över allt. Stekhällen skulle sopas rent från bränt mjöl mellan varje stek, den färdiga läfsan borstas på båda sidor för löst mjöl, jisses aknåda så mycket städande när det var klart. Roligt var det, skulle vilja fortsätta i morgon, men får nöja mig tills jag ätit upp allt jag har bakat. Bara älskar Norsk potatisläfsa med Bregott och sirap, vilken god rulle att smaska i sig med ett glas mjölk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|