~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Jag har varit slö

Av ~ Ruth ~ - 13 juli 2009 09:20


Blev ingen blogg för mig i går, men tror inte ni är så ledsna för det. Har inget att skylla på, det blev bara så. Har regnat i natt, men nu skiner solen, moln ja, ja, men tror det spricker upp helt. I dag är det bara jag och hundarna hemma, min man skall göra något rörigt, ja koppleri, lägga och koppla rör och en annan gräver, så var det nog tror jag. Resten av veckan skall han bygga stenmur, en lång och hög sådan, ett slitgöra för varje sten väger 40 kg, då skall han hjälpa sonen som är stenläggare, får se hur han orkar, men han är envis och målmedveten. Själv så blir det inte så många knop gjorda, skall bada hundarna denna veckan, kanske börjar i dag om lusten infinner sig.



Har skördat gräslök för andra gången i sommar, jisses vad den växer i år, det blev ett stort knippe, kan inte greppa med en hand, nu ligger det i frösaboxen. Använder mycket gräslök, till sallader, fisk, gratänger, stuvningar och soppor osv....



Så här illa ser hela mitt rosbestånd ut i år, får inte bukt med ohyran. Har använt växtsåpa och en köpt spray, snart gräver jag upp dom och hivar bort hela skiten, dom är en skamfläck där dom står.



Så här ser marodörerna ut inga trevliga varelser. Fick tips i går om att plantera Tagetes omkring rosorna, det skulle hålla ohyran borta, vad tror du ?


Nu skall jag fylla på kaffemuggen och läsa Aftonbladet, ha en bra dag !

 
 
Corina

Corina

13 juli 2009 10:01

Blev inget bloggande för mig igår heller, orkade inte och så hände det inte så mycket heller :) Kram !

http://alltingochingenting.corina.se

 
lillis

lillis

13 juli 2009 12:00

Bloggade inte heller i går.Det är riktig ohyra du fått på rosorna,har oxå hört att man ska sätta Tagetes runt rosorna
Ha en fin dag
Kramen

http://danslillis

 
Yvonne R

Yvonne R

13 juli 2009 12:06

Härligt med egen gräslök ;O) Fy så tråkigt att du har fått så mycket ohyra på rosorna, pröva med tagetes det kanske hjälper.
Arne tar väl det lugnt med stenbumlingarna!
Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
gerty

gerty

13 juli 2009 14:11

Så gott att ha i frysen det är ju så mycke man kan använda gräslök till, jag får ta och klippa ner min persilja också

http://prilyckans

 
Lena

Lena

13 juli 2009 14:13

Man får vara slö ibland hihi,det är tillåtet.Men jag tycker alltid det är full rulle på Ruth jag.Bada hundar,ja jag har nyss badat Alina,så skönt när det är klart.Bara klo klippningen kvar,men hon får vila sig lite emmellanåt.Gräslök ja det är så gott till det mesta.Tråkigt med ohyra!Fina bilder,men det har ju du alltid.
Ha det bra idag nu vännen!
Kramen

http://http;//lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
agge

agge

13 juli 2009 14:14

Vad gott med gräslök på hård macka , Mmmmmmm
Vad tråkigt det är med dessa skadeinsekter. Min hallonbuske är full med spinn...har sprutat den men tror inte att den tar sig.

kram

http://agges.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

13 juli 2009 15:14

När mina rosor hade som mest ohyra klippte jag ner dem igen och nu har jag sp många rosenknoppar som håller på att brista och ingen ohyra att tala om.

Gräslök är smaskens ...
Ha det gott min vän !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

13 juli 2009 19:43

Japp du har så rätt i att tagetes är bra för att hålla ohyran bort från rosorna. Så plantera det så ska du se att de försvinner.
Mamma hade alltid det bredvid sina rosor och aldrig hade hon ohyra på dom. Förra året hade ju jag stora stora tagetes mellan mina rosbuskar o ingen åt på dom. I år har jag inga men ingen ohyra heller än så länge!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Madde

Madde

13 juli 2009 20:37

Koppleri, halshuggningar och trasig kaffebryggare... Det är fullt upp i Lerum ;) Hoppas att allt är bra med er och att värmen släppt lite. Måste få fråga hur 2 glaskulor kan brygga kaffe?? Har nog aldrig sett en Don Pedro :/
Kramar Madde

http://runezzaz.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

13 juli 2009 21:49

Så tråkigt att dina rosor är så illa åtgågna...Har också hört att Tagetes är bra att plantera bredvid rosor. De ska skydda mot maskar och annat.

Gräslök är gott!

Kramen

http://birgittasnya.blogg.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

13 juli 2009 22:33

Jamen Ruth, man måste inte blogga varje dag. Det får aldrig kännas som ett tvång. Det ska kännas rätt och lustfyllt, annars kan det vänta några dagar. Och jag väntar så gärna på dig :)Avundas dig din fantastiskt fina gräslök - marodörerna i trädgårdslandet nämner jag inte;)
Kramar!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

14 juli 2009 14:13

Hej Ruth!
Och TACK för din fina kommentar angående freestyletävlingen... Vad jobbigt att rosorna försvinner, ja de måste ju vara góa att äta... Men vad gott med gräslök, ja det odlar vi också...

Kraaaaaaaaaaaaam,

//C&L:-)

http://carolatte.webb.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

14 juli 2009 18:33

Kanske det blir en blogg imorgon?? Ibland får man lusten så där helt appropå !!! Såg förresten att du pratat bajs med Gerty. JAg skrattade så tårarna rann.
Kram

http://medresenarskan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards